06-506 934 62
Monique de Graaf woestijn Marokko
zandduinen off road dessert tracks
Dick de Graaf Dream Trails Off Road Adventures Marokko dessert

Wie en wat is Dream Trails Off Road Adventures?

De motor achter Dream Trails Off Road Adventures zijn wij, Dick en Monique de Graaf.
Midden jaren 80 kochten wij onze eerste terreinwagen, een Lada Niva. Het was de tijd dat helden als Kees en Mieke Tijsterman en  Jan de Rooij deelnamen aan de legendarische rally Parijs Dakar.

Wij ontwikkelden onze eerste off road skills in het westelijk havengebied van Amsterdam. Thuis volgden we alles over het grote avontuur van de Nederlanders die o.a. door Marokko, over het Atlas gebergte,  door de woestijn en zandduinen richting Dakar reden. Dromen groeiden.

We hebben genoten van die beginperiode, maar al snel wilden we meer. Hoger, verder, ruiger en extremer. We gingen op zoek naar het echte avontuur.
We werden lid van een 4×4 club en gingen o.a. in de Belgische Ardennen rijden. De klims werden langer en stijler en de afdalingen spannender. De volgende stap was snel gezet.
Dick prepareerde de Niva steeds verder voor zwaarder off road werk en we schreven ons in voor onze eerste echte 4×4 reis.
Onder de bezielende leiding van Dick van Zijl van de 4WD travel club vertrokken we naar Frankrijk voor een fantastische week. Deze reis was echt de basis voor de vele off road avonturen die zouden volgen.

Van Niva naar Landcruiser en Unimog

De Niva werd vervangen door een Landcruiser en later kwam daar nog een UNIMOG 4X4 truckcamper bij.
IJsland, Roemenië, Oekraïne, Tunesië, Libië zomaar een greep uit de vele landen waar we onvergetelijke off road trails gereden hebben. Van al deze landen deed Marokko ons hart het snelst kloppen.
We werden reisbegeleiders bij 4WD Travel en gaven off road training in Nederland voor 4WD.

Daarnaast maakten we o.a. met de UNIMOG ook nog steeds zelfstandig avontuurlijke reizen. Bijvoorbeeld naar Marokko waar we de Atlas doorkruisten, rivierbeddingen overstaken en zandduinen en stenen pistes reden. We overnachtten in de woestijn, bezochten Marrakech etc. We maakten contact met de locals en vonden zo de beste overnachtingsplaatsen.
Terug in Nederland kwam al snel de vraag of wij deze reis opnieuw wilden maken, maar dan als begeleiders voor klanten van 4WD travel.

10 jaar later en vele avonturen verder hebben we besloten om onze droom waar te maken.
Dream Trails Off Road Adventures werd opgericht en ook de exploitatie van off road reizen door Marokko wordt nu door ons zelfstandig gedaan.
Wat een Lada Niva op een zandvlakte allemaal teweeg kan brengen.

 

Dream Trails – Offroad adventures

Willeskop 89, 3421 GV Oudewater

06-506 934 62

info@dreamtrails.nl