06-506 934 62

Klaar voor een onvergetelijk off road avontuur op Corsica?

“Île de Beauté” (eiland van de schoonheid)
Het Franse eiland Corsica is gelegen in de Middellandse Zee, ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië en ten zuiden van de Franse en Italiaanse kust.
Corsica is een prachtig ruig en bergachtig eiland. Schitterende bergen en rotsen, die soms doen denken aan de Dolomieten gecombineerd met strand en zee, met kleuren die soms bijna Caribisch aandoen. Als je er eenmaal bent geweest, ben je aangestoken en wil je er naar terug.
Karakteristiek is de begroeiing met maquis: ruig, kruidachtig struikgewas, de geur komt je tegemoet zodra je aankomt. Corsica heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete droge zomers en milde natte winters. Dit in combinatie met de ruige natuur maakt dat je er nooit meer weg wilt.
We werken samen met lokale gidsen, die niet alleen de Corsicaanse tracks op hun duimpje kennen, zij hebben ook exclusief toestemming van de landeigenaren om deze tracks te mogen rijden. Bovendien zijn zij bekend met de cultuur en werkwijze van het Corsicaanse volk. Hierdoor kunnen we snel anticiperen op onverwachte situaties en bieden wij alternatieven als zich onverwachte situaties voordoen. Denk hierbij aan weersomstandigheden, afzettingen of andere zaken.

Door onze jarenlange off road ervaring kunnen we onze deelnemers met raad en daad bijstaan. Eventueel kunnen wij voorafgaand aan de reis een (opfris) training off road rijden verzorgen, waarbij alle basistechnieken van het off road rijden aan bod komen.
We hebben een behoorlijke technische kennis van de 4×4. Maar het blijft een mechanisch avontuur. Er kan dus altijd iets stuk gaan. In dat geval proberen wij de pechvogel weer op weg te helpen. Lukt dat niet dan zorgen we dat de auto bij een garage komt voor verdere reparatie. Van onze deelnemers verwachten we dat zij naast een reisverzekering ook een pechhulp- en repatriëringsverzekering afsluiten en dat zij enige reserveonderdelen van hun auto bij zich hebben.

 

In april, -voordat Corsica weer massaal bezocht wordt door toeristen- organiseren we een 4×4 hotelreis en in september een 4×4 bivak-camping reis.
Onder begeleiding van locals rijden we door de bergen en langs de kust, komen door authentieke dorpjes en eten locale specialiteiten.

Hotel reis: 14 april t/m 20 april 2024. Prijs indicatie: € 1.850 p.p. (o.b.v. 2 pers. per auto)

Heb je interesse of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@dreamtrails.nl

 

 

Volg ons ook op Facebook  voor het laatste nieuws.