06-506 934 62
Mhamid Marokko Off road reis Marokko Extreme
erg chebbi zandduin off road marokko 4x4 reis reizen
Plage Blanche Marokko Off Road reis Marokko Dream Trails Off Road Adventures

Programma EXPLORE THE DUNES
15 daagse trektocht met je eigen 4×4 door Marokko
De reis start en eindigt in het Spaanse Algeciras.
Dag 1. Oversteek vanuit Algeciras naar Marokko, via snelweg naar Marrakech. Overnachting in hotel..
Dag 2. Sight seeing Marrakech. Met de taxi naar de stad. Dwaal door de souk en beleef de highlights van Marakech.
Dag 3. Marrakech – Mhamid. Verbindingsroute over de anti Atlas naar Mhamid. Overnachting op camping.
Dag 4. Mhamid-Mhamid. Korte instructie zand rijden en wennen aan het zand. Overnachting op camping.
Dag 5, 6, 7, 8. Mhamid- Foum Zguid. 4 daagse tocht door de zandduinen van Erg Chegaga en Lake Iriki. De duinen worden steeds hoger en uiteindelijk bedwingen we de hoogste toppen. Daarnaast bouwen we 3x bivak in de duinen, dag 8 in hotel.
Dag 9. Foum Zguid – Iriki. Mooi stuk off road over de enorme vlaktes van de woestijn en overnachting (bivak) bij rivier.
Dag 10. Iriki – Icht. Verbindingsroute over asfalt. De gelegenheid om de sfeer in dit deel van Marokko te proeven. Overnachting op camping bij auberge.
Dag 11 en 12. Icht- Tafnidilt. Tweedaagse tocht over piste naar de kust. Door onherbergzaam gebied met eenzame dorpjes en een asfalt weg die van ergens naar nergens leidt bereiken we Tafnidilt aan de monding van de Draa. Onderweg slaan we voor de laatste keer deze reis de tenten op in het wild. In Tafnidilt kamperen we bij een auberge.
Dag 13. Tafnidilt – Bou Jerif. We bereiken de befaamde Plage Blanche. Bij eb rijden we 30 km langs de vloedlijn over het witte zand van de Atlantische kust. De liefhebber kan een vers visje kopen bij één van de vissers op het strand voor de lunch. Het laatste stukje via de piste naar Bou Jerif. Overnachten op een camping.
Dag 14. Bou Jerif – Marrakech. Het laatste stukje piste vanaf de camping en dan pompen we de banden weer op naar normale spanning. Vandaag naar Marrakech, tot Agadir volgen we de B-wegen, daarna de snelweg op naar Marrakech. Overnachting op camping.
Dag 15. Marrakech – Algeciras. Het is nog donker als we van de camping vertrekken. Ook al rijden we over de snelweg het is best nog even sturen naar de ferry. Om 16.00 schepen we in op de ferry naar Spanje.
Deze reis wordt verzorgd inclusief informatiemiddag, begeleiding, ferry, campings en 2x hotel overnachting met daarbij diner en ontbijt. Overige maaltijden voor eigen rekening.
– Minimaal 4 auto’s
– Prijs: vanaf 4 auto’s € 1.595,-  p.p. o.b.v. 2 personen per auto; bij minder dan 4 auto’s prijs in overleg.
– Ervaring: Ruime off road ervaring gewenst.
– Datum: In overleg

Welke auto’s zijn geschikt voor deze reis?

In principe iedere terreinauto met minimaal All Terrain  (AT) banden.Definitie van een terreinauto:
– Een auto met vierwiel aandrijving en lage gearing.
Aanbevolen:
– Stevige bumpers (staal)
– Banden: een maatje groter dan de standaard, liefst 75 serie of hoger. AT of MT banden. Uiteraard met voldoende profiel.