06-506 934 62
konvooi 4x4 off road Marokko tracks woestijn
dessert lunch woestijn Marokko Dream Trail off road adventures

Programma ATLANTIC DESERT TRAIL
16 daagse trektocht met je eigen 4×4 door Marokko – Datum: 7 t/m 22 november 2024 (16 dagen in Marokko)

Programma ATLANTIC DESERT TRAIL 2023

Dag 1. Oversteek vanuit Algeciras naar Marokko, via snelweg naar Marakech. Overnachting op camping.

Dag 2.  Vrij te besteden, bezoek Marakech of lekker relaxen bij het zwembad op de camping.

Dag 3. Marakech – Aglou Plage. Over de snelweg naar Agadir. Ten zuiden van Agadir verlaten we de snelweg en gaan via kleine weggetjes naar Aglou Plage. Overnachting bivak of op camping aan zee.

Dag 4.  Aglou Plage – Foum Assaka. We komen zuidelijker en de wegen worden smaller en slechter en gaan langzaam maar zeker over in pistes. We maken ons bivak ergens langs de kust in de buurt van Foum Assaka.

Dag 5. Foum Assaka – Draa monding. We vervolgen de kust richting naar het zuiden. Als eb en vloed ons gunstig gezind zijn rijden we over de befaamde Plage Blanche. Daarna verlaten we de kust en gaan we land inwaarts. We volgen een nieuwe route, waar we veel van verwachten. We overnachten in het wild, of als het sneller vordert bij auberge Tafnidilt waar we dan kamperen.

Dag 6/7. Draa monding . We vervolgen onze weg door de Draa mondig en gaan via Tan-Tan naar het oosten. Hier volgen we de loop van de rivier de Draa. Onze route zal van alles wat zijn, we laten het asfalt achter ons en wanen ons in niemandsland. Onder weg een bivak. Dag 7 sluiten we wederom af met een bivak, mogelijk op camping

Dag 8. Op weg naar Foum Zguid. Een rustig dagje over voornamelijk asfalt, maar niet minder mooi. Overnachting in sfeervol hotel.

Dag 9/10/11. Foum Zguid – Mhamid.  In Foum Zguid gooien we onze tank weer vol voor de komende dagen en doen we nog wat inkopen. We maken ons op voor de tocht door de zand duinen. De steenachtige pistes worden steeds zanderiger en gaan over in zand duinen. De route voert ons door een mooi stukje Erg Chegaga met glooiende zandduinen, waar we 2 x ons bivak opslaan. De derde dag verlaten we de duinen en volgen de piste richting Mhamid. Overnachten doen we op een comfortable camping waar we het zand uit onze haren kunnen spoelen.

Dag 12/13. Mhamid – Merzougha. De omgeving tussen Mhamid en Merzougha staat bekend om zijn veelzijdigheid. De pistes die we volgen, veranderen steeds van ondergrond. Zo is het zand, dan is het weer rotsachtig. Halverwege hebben we ons bivak onder de sterren hemel en in Merzougha overnachten we op een camping met uitzicht op de oranje zandduinen van Erg Chebbi.

Dag  14. Merzougha – Erfoud. Laatste dag van het off road en voor de laatste keer kamperen.

Dag 15. Erfoud – Azrou. We volgen het asfalt en steken de Atlas over richting het noorden. Overnachting in hotel.

 Dag 16. Nog een klein stukje N-weg en daarna via de snelweg naar de boot. We checken vervolgens in op de ferry naar Algeciras en zijn dan aan het begin van de avond weer op Europese bodem.

Datum: 7 t/m 22 november 2024 (16 dagen in Marokko)

Prijs: 1.695 euro p.p. en 2 personen per auto. Bij minder dan 4 auto’s prijs in overleg. (Prijs onder voorbehoud i.v.m. eventuele wijziging van de ferry overtocht.)

Inclusief: infomiddag, begeleiding, ferry, 2 hotel overnachtingen met diner en ontbijt en alle camping overnachtingen.

Aanmelden: info@dreamtrails.nl

Heb je vragen? Stel ze via info@dreamtrails.nl