ATLANTIC DESERT TRAIL - DEZE 4X4 MAROKKO REIS BIEDT ALLES
konvooi 4x4 off road Marokko tracks woestijn
bivak kampvuur dessert Marokko woestijn off road
dessert lunch woestijn Marokko Dream Trail off road adventures

Programma ATLANTIC DESERT TRAIL
15 daagse trektocht met je eigen 4×4 door Marokko – Datum: 5 t/m 19 oktober 2021

 

Programma ATLANTIC DESERT TRAIL 2021

Dag 1. Oversteek vanuit Algeciras naar Marokko, via snelweg naar Marakech. Overnachting op camping.

Dag 2.  Vrij te besteden, bezoek Marakech of lekker relaxen bij het zwembad op de camping.

Dag 3. Marakech – Aglou Plage. Over de snelweg naar Agadir. Ten zuiden van Agadir verlaten we de snelweg en gaan via kleine weggetjes naar Aglou Plage. Overnachting bivak of op camping aan zee.

Dag 4.  Aglou Plage – Foum Assaka. We komen zuidelijker en de wegen worden smaller en slechter en gaan langzaam maar zeker over in pistes. We maken ons bivak ergens langs de kust in de buurt van Foum Assaka.

Dag 5. Foum Assaka – Draa monding. We vervolgen de kust richting naar het zuiden. Als eb en vloed ons gunstig gezind zijn rijden we over de befaamde Plage Blanche. Daarna verlaten we de kust en gaan we land inwaarts. We volgen een nieuwe route, waar we veel van verwachten. We overnachten in het wild, of als het sneller vordert bij auberge Tafnidilt waar we dan kamperen.

Dag 6/7. Draa monding – Icht. We vervolgen onze weg door de Draa mondig en gaan via Tan-Tan naar het oosten. Hier volgen we de loop van de rivier de Draa. Onze route zal van alles wat zijn, we laten het asfalt achter ons en wanen ons in niemandsland. Onder weg een bivak. Uiteindelijk komen we in de buurt van Foum El Hisn op het asfalt en gaan we richting het eindpunt van de dag, waar we bij auberge Borj Birmane zullen kamperen.

Dag 8. Icht – Foum Zguid. Een rustig dagje over het asfalt, maar niet minder mooi. Overnachting in sfeervol hotel.

Dag 9/10/11. Foum Zguid – Mhamid.  In Foum Zguid gooien we onze tank weer vol voor de komende dagen en doen we nog wat inkopen. We maken ons op voor de tocht door de zand duinen. De steenachtige pistes worden steeds zanderiger en gaan over in zand duinen. De route voert ons door een mooi stukje Erg Chegaga met glooiende zandduinen, waar we 2 x ons bivak opslaan. De derde dag verlaten we de duinen en volgen de piste richting Mhamid. Overnachten doen we op een comfortable camping waar we het zand uit onze haren kunnen spoelen.

Dag 12/13. Mhamid – Merzougha. De omgeving tussen Mhamid en Merzougha staat bekend om zijn veelzijdigheid. De pistes die we volgen, veranderen steeds van ondergrond. Zo is het zand, dan is het weer rotsachtig. Halverwege hebben we ons bivak onder de sterren hemel en in Merzougha overnachten we op een camping met uitzicht op de oranje zandduinen van Erg Chebbi.

Dag  14. Merzougha – Azrou. We sluiten het off road gedeelte van de trip af en vervolgen onze route via het asfalt noordwaarts. Overnachting in een hotel.

Dag 15. Azrou – Algeciras. Nog een klein stukje N-weg en daarna via de snelweg naar de boot. We checken vervolgens in op de ferry naar Algeciras en zijn dan aan het begin van de avond weer op Europese bodem.

Datum: 5 t/m 19 oktober 2021 (15 dagen in Marokko)

Prijs: 1475 euro p.p. en 2 personen per auto. Bij minder dan 4 auto’s prijs in overleg.   

Inclusief: infomiddag, begeleiding, ferry, 2 hotel overnachtingen met diner en ontbijt en alle camping overnachtingen

Belangstelling?

Meld je alvast aan via info@dreamtrails.nl. Je bent dan nog niets verplicht, wij zijn op dit moment alleen geïnteresseerd wie er dit avontuur aan wil gaan.  Wij volgen de ontwikkelingen m.b.t. COVID-19 en reizen in en naar Marokko op de voet en wanneer het echt veilig is om naar Marokko te gaan, dan gaan we.